Zoeken Annuleren

Inspiratieplatform thuisonderwijs

Beste ouders en leerlingen, Welkom op ons inspiratieplatform thuisonderwijs! Op deze pagina vind je algemene informatie, tips en inspiratie voor lessen en activiteiten die je samen met je kind(eren) kunt doen tijdens de periode dat de school gesloten is. We proberen de pagina regelmatig aan te vullen.

De ideeën op deze pagina zijn geschikt voor alle groepen van de basisschool. In het menu (links) vind je tips en opdrachten per groep. Veel plezier! Heb je zelf een leuke tip? Mail die dan naar directie@degooisedaltonschool.nl

→ Flip de slagroom

Challenge van juf Janine: lukt het jou om slagroom op te vangen met je mond? Bekijk het filmpje op Facebook, neem je eigen filmpje op en doe mee! Degene die ons het hardste laat lachen wint een heerlijke prijs.

Sociaal-emotioneel

→ Knaplab Corona-boekje

Dit boekje is speciaal samengesteld voor kinderen op de basisschool. Het legt het corona-virus in begrijpelijke taal uit en leert kinderen hoe om te gaan met de wereld die er opeens zo anders uitziet.

Natuur

→ Maak zelf een broeikasje!

Super leuk: je eigen broeikasje maken! Wij hebben precies voor je opgeschreven hoe dat moet en wat je ervoor nodig hebt. Download hier het stappenplan.

101 natuuropdrachten

Staatsbosbeheer heeft meer dan 100 natuuropdrachten verzameld. Veel van de opdrachten kunnen ook gewoon in de tuin. Veel plezier!

Vogels kijken

Kijk via webcams naar de vogels als ze hun nestjes bouwen, hun eitjes uitbroeden, hun jongen voeden en de jongen begeleiden als ze uitvliegen.

Creatief

→ 30 dagen tekenen

Hier vind je maar liefst 30 tekenideetjes! Maak een tekening van je lievelingseten of teken hoe het eruit ziet als je op een andere planeet stapt. Niet vergeten: mail jouw tekening aan je juf of meester!

Sport, dans & muziek

→ Judolessen van meester Christiaan!

Mis jij meester Christiaan en zijn judolessen ook zo erg? Dan hebben we leuk nieuws voor je! Want meester Christiaan geeft nu samen met zijn collega's online judolessen. Je kunt elke dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag meedoen. De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden.

→ De beweegkalender

Nu de gym- en sportlessen ook niet meer doorgaan, bewegen veel kinderen helaas een stuk minder. Op deze Facebookpagina staan daarom ideeën om thuis lekker aan de slag te kunnen. Succes en veel plezier!

→ Yogalessen voor kinderen

Yoga Beer Bussum heeft op YouTube een playlist vol leuke yoga-oefeningen voor kinderen.

→ Thuis theater kijken

MAAS theater en dans is een van de beste theatergroepen van Nederland. Ze maken vooral voorstellingen voor kinderen. Deze voorstellingen hebben ze nu online gezet

→ Thuis muziekles

123zing heeft leuke liedjes verzameld op de website. Voor kinderen die het leuk vinden om tussendoor even te zingen, muziek te maken of te dansen.

→ Dansen en andere work-outs

Juf Astrid (van basisschool de Nieuwe Haven) heeft veel leuke uitdagingen verzameld voor kinderen vol energie. Er staat voor iedere leeftijd wat op. Download hier het document.

→ Bewegen met 'De Spelles'

Speciaal voor de kinderen die nu niet naar school kunnen, komt De Spelles met een dagelijks spelprogramma. Zo kun je voor, tijdens of na het schoolwerk met leuke (gym)spellen je weer even helemaal opladen of uitleven! De spelletjes kun je heel goed alleen, maar ook samen spelen. Dus daag je broer, zus of ouders uit!

Spelletjes

→ Rebussen

Leuk voor het hele gezin: rebussen met stukjes tekst uit Nederlandse liedjes. De kaartjes en de antwoorden vind je hier.

SchoolTV

Met de video’s van Schooltv kunnen leerlingen ook thuis gewoon blijven leren. Schooltv.nl ondersteunt docenten én ouders met een breed aanbod aan educatieve video’s en lesmateriaal.

(Voor)lezen

In de online bibliotheek vind je veel e-books en luisterboeken. En Bol.com heeft speciaal voor de thuisblijvertjes de prijs van e-books verlaagd naar 1 cent!