Zoeken Annuleren

Judo:
De Gooise Daltonschool kiest heel gericht voor judo als sport.  We vinden het belangrijk dat kinderen bewegen, maar judo biedt hen nog zo veel meer. Spelenderwijs leren ze omgaan met zaken als regels en respect. Judo is goed voor hun sociale opvoeding, maar kinderen worden er ook zelfverzekerd en weerbaar van.  We zijn verheugd zo’n wekelijkse judoles te kunnen aanbieden.

De wekelijkse judoles op de Gooise Daltonschool gaat het hele jaar door. Omdat een judopak onmisbaar is, krijgen de leerlingen een pak van de school in bruikleen. Stichting Stip Hilversum stelde hiervoor een deel van het innovatiebudget beschikbaar. Daarnaast krijgt de school steun van de gemeente Hilversum die de judomat voor dit bijzondere initiatief bekostigde.

Christiaan van der Hoek van Judoschool van der Hoek juicht als judoleraar uiteraard toe dat kinderen kennismaken met deze sport. "Het is fantastisch dat dit onder schooltijd kan. Ik ben ervan overtuigd dat de leerlingen van De Gooise Daltonschool ook dit jaar weer veel gaan leren!”