Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren
Er zijn geen items beschikbaar.

Leren in groep 7/8

Uw kind is in groep 7 en groep 8 in de laatste periode van de basisschool gekomen. In deze periode kan een kind nog grote ontwikkelingssprongen doormaken op cognitief en sociaal emotioneel terrein. Een aantal kinderen belandt al vroeg in de puberteit, wat  voor zowel de school als de ouders vaak een mooie uitdaging geeft. In groep 7 en groep 8 proberen we de kinderen voor te bereiden op het Voortgezet Onderwijs. We willen voor ieder kind het vervolgonderwijs realiseren, welke bij zijn/haar capaciteiten en persoonlijkheid past.

                                                                 

Weektaak

In groep 7 en groep 8 werken we met een weektaak. Aan het begin van iedere schoolweek vult elke leerling zijn weekplanning in op het takenblad. De kleuren geven aan op welke dag zij een taak plannen. Is een taak af, dan kleuren de kinderen de taak met de kleur van de dag af. Ieder kind heeft persoonlijke aanpassingen op de weektaak, die nauw aansluiten bij zijn ontwikkeling.

Reflectie
Ieder kind leert, geheel volgens de kernwaarden van Dalton (zie kopje Dalton) te reflecteren op zijn leerproces. Aan het eind van de week vult elke leerling zijn eigen evaluatie in. De leerling geeft zich zelf een ‘top’ bij een goed resultaat en een ‘tip’ als het resultaat nog verbeterd kan worden. De leerling houdt zelf de behaalde resultaten bij in een overzicht.

Mondelinge presentaties
Spreken 'in het openbaar' of voor een vertrouwde groep, is een vaardigheid die je kunt oefenen. Daarom verzorgt elke leerling minimaal 1 boekbespreking en 1 spreekbeurt per jaar. Bij de spreekbeurt mogen de kinderen gebruik maken van het digibord, bijvoorbeeld met een PowerPointpresentatie.  

Schriftelijke presentaties
De schriftelijke vaardigheid bevorderen we doordat de kinderen onder begeleiding van de leerkracht twee werkstukken maken. De onderwerpen en inleverdata maken we aan het begin van ieder schooljaar bekend. Deze werkstukken maken de kinderen thuis en op school.

Bent u na het lezen van onze informatie nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek met rondleiding door onze school.

Emiel Oosterhagen en Myrthe Brunschot
Leerkrachten groep 7 en groep 8

.

 

De Gooise Daltonschool
Vuurvlindermeent 56
1218 GZ Hilversum

(035) 6912446
directie@degooisedaltonschool.nl