Zoeken Annuleren

Thuisonderwijs: groep 5 t/m 8

Welkom op de speciale pagina voor groep 5 t/m 8. Op deze pagina hebben we leuke tips en activiteiten voor je verzameld, zodat je je thuis absoluut niet hoeft te vervelen!

Escape room

Los de puzzels op, kraak de code en probeer te ontsnappen uit de Escape factory! Succes met deze escape room!
PS: De antwoorden kun je hier downloaden. Maar dat doe je natuurlijk pas als je het eerst zelf hebt geprobeerd!

Tekenen en knutselen

→ Leer striptekenen!

Hou je van tekenen en ben je dol op strips? En zou je zelf weleens een strip willen maken? Dan is dit lesplan van Dynamic Activities echt iets voor jou!

(Voor)lezen

→ Teddyberen & aardbeienkots

Zo heet het boek dat juf Nicky heeft geschreven! Ben je ook benieuwd naar dit verhaal? Juf Nicky leest het voor op YouTube. Kijk maar!

Cultuur

→ NEMO Museum online

Hoe buig je een potlood met een glas water? En hoe maak je zelf een robothand? Op de website van het NEMO Science Museum vind je veel meer van dit soort toffe opdrachten.

→Thuisonderwijs van kasteel Muiderslot

Het Muiderslot is op slot, maar dat betekent niet dat er niets te doen is! Het team van het Muiderslot heeft drie opdrachten voor thuis op de website gezet. Bouw bijvoorbeeld je eigen kasteel, maak een stopmotion-filmpje of een vlog!

→ Rijksmuseum thuis

Loop rond in het Rijksmuseum en ontdek de mooiste meesterwerken en hun schilders!

Challenges voor de bovenbouw

→ Geheimschrift

Ga aan de slag met geheimschrift, of maak een recept voor heksensoep. Er staan zes leuke challenges speciaal voor de bovenbouw op jufmaike.nl.

→ Egg drop

Een leuke uitdaging: hoe laat je een ei vallen zonder dat het breekt?